fbpx
Menu

Плов такий різний

0 Comments


Плов (походить від перс. «پلو» – polovот хінді «पुलाव» [pulāu | palāu], яке сходить до санскр. «पुलाक» [pulāka-] у значенні «варений рис». В славянські мови через тюркське, наприклад, азерб .plov, aş; арм. plav, փլավ; болг. Пілаф; каз. палау; кирг. Пало, (южн.разг.) аш, (сев.разг.) күрүч; кримсько-тат.pilâv; ніг. палаючий; тадж . оши палів; тат. pılaw, палає; тур. pilav; туркм.palow; узб. палов, ош; уйг. полу/ پولۇ) – складене блюдо в основному з рису (проте, зустрічаються й інші варіанти круп’яної складової, наприклад булгур) і, як правило, м’яса або риби, однак і тут можуть бути виключення. Класичний узбецький плов – то є м’ясо (багато), рис та морква. Особливість Самаркандського плову – жовта морква, бавовна олія та олія сафлорова, нут та телятина. Плов на відео скоріш за все з Ташкенту або з Ферганської долини, бо є родзинки, та баранина (реберця), багато олії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

0

Your Cart